Rizoto s okounem
50 min.
Ingredience
- 10gramůBazalka
 - 80gramůMrkev kořen
 - 300gramůRýže Arborio
 - 400gramůOkoun říční
 - 100gramůHrášek
 - 50gramůCeler řapíkatý
 - 40gramůPetržel - nať
 - 100mililitrůVíno bílé
 - 1litrVývar rybí
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 60mililitrůOlej olivový
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 5gramůSůl
 - 1stroužekČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, pokrájíme na kousky. Připravenou zeleninu omyjeme a jemně nasekáme.
 - 2Omyjeme petrželku a bazalku a odděleně nasekáme.
 - 3V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a trochu na něm osmažíme nasekanou mrkev a celer, půl stroužku oloupaného česneku a trochu nasekané petrželky a bazalky.
 - 4Přidáme hrášek a rovněž pár minut smažíme, přisypeme rýži a smažíme ji za častého míchání 1-2 minuty, přilijeme bílé víno a na prudkém plameni ho necháme vyvařit.
 - 5Postupně přiléváme po naběračkách vařící rybí vývar a na středním plameni vaříme rýži za občasného zamíchání 15-18 minut.
 - 6Mezitím vytřeme zbytkem oleje nepřilnavou pánev, olej rozehřejeme a smažíme na něm 2-3 minuty na prudkém plameni po všech stranách pokrájené, osolené a opepřené ryby. Pět minut před koncem vaření je přidáme k rýži.
 - 7Měkké rizoto al dente stáhneme z ohně, vmícháme do něj na kousky pokrájené máslo, zbývající nasekanou petrželku, necháme chvíli pod pokličkou dojít a podle chuti přisolíme a opepříme.
 - 8Ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.