Rizoto s vůní šampaňského
25 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
 - 60gramůCibule
 - 400gramůRýže loupaná
 - 180mililitrůVíno šumivé (sekt)
 - 750mililitrůVývar zeleninový
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 10gramůKoriandr čerstvý
 - 90gramůSýr Parmezán
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
838 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Koriandr opláchneme a nakrájíme na drobnější kusy.
 - 22/3 másla rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a smažíme 3 minuty. Poté vmícháme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme šampaňským a vaříme zprudka 3 minuty. Zalijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme, vmícháme zbytek másla, parmezán a koriandr a ihned servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.