Rösti se sýrem a cibulí
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 900gramůBrambory
- 50gramůSýr Gruyére
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRajčata
- 1šálekOlej rostlinný
- 10gramůPetržel kudrnka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
67 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Vaříme jen 10 minut do poloměkka. Vodu slijeme a ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Do brambor nastrouháme na jemnějším struhadle celou cibuli a sýr. K bramborám, cibuli a sýru přidáme nasekanou petrželku, dobře promícháme, osolíme a opepříme.
- 2Z takto vytvořeného těsta vytvarujeme placky. Ty by měly být co nejtenčí, aby se brambory dobře propekly.
- 3Na větší pánvi rozpálíme rostlinný olej a rösti opečeme po obou stranách dozlatova. Ozdobíme plátky rajčátek a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.