Rohlíky k pivu
50 min.

Ingredience
- 110gramůMáslo čerstvé
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůDroždí
- 3lžíceMléko polotučné
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceSůl mořská
- 1lžíceKmín celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku, na vločky nakrájené máslo, moučkový cukr, špetku soli, 1 vejce, smetanu a ve vlažném mléce rozmíchané droždí vypracujeme v těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
- 2Na pracovní ploše těsto rozválíme, nakrájíme na trojúhelníčky. Každý trojúhelník zformujeme do tvaru rohlíku tak, aby roh trojúhelníku zůstal nahoře.
- 3Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v mírně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.