Roketový salát s hruškami
15 min.
Ingredience
- 1kusFenykl sladký - hlíza
 - 200gramůHrušky
 - 100gramůŘeřicha
 - 200gramůRoketa
 - 0,5litrVoda pitná
 
- Na zálivku
- 30mililitrůHořčice
 - 30mililitrůMed včelí
 - 20mililitrůCitronová šťáva
 - 80mililitrůOlej olivový extra panenský
 - 3gramySůl
 - 2gramyPepř bílý
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný fenykl pokrájíme vhodným nástrojem na velmi tenké plátky, ponoříme do mísy s ledovou vodou, necháme 15 minut máčet, plátky poté budou křehčí.
 - 2Zatím do uzavíratelné nádoby vložíme všechny ingrediemce na zálivku a protřepeme. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Vložíme do mísy, přidáme roketu, okapané plátky zázvoru, před podáváním pokapeme zálivkou a ozdobíme nadrhnutou řeřichou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.