Roláda medová s krémem
60 min.
Ingredience
- 100gramůMed včelí
- 400gramůKokosový krém
- 250gramůPoleva čokoládová
- 5kusůVejce slepičí
- 80gramůCukr moučkový
- 70gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSoda jedlá
- 60gramůOřechy lískové
- 25gramůTuk
- 20gramůStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
2 g
Cukr
86 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme cukr, přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Přilijeme horký med a znovu lehce vyšleháme. Mouku promícháme se sodou a spolu s drcenými ořechy přimícháme do pěny. Plech pomažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.
- 2Těsto necháme částečně vychladnout, ale ne docela. Musí být ještě teplé, aby se dalo tvarovat. Těsto potřeme kokosovým krémem v silnější vrstvě, zavineme do rolády, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
- 3Vychladlou roládu nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.