Roláda palančinková
35 min.
Ingredience
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr vanilka
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 20gramůCukr bílý krupice
- Na náplň
- 400gramůJahody zahradní
- 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůZtužovač šlehačky
- 200gramůDžem jahodový
- 20gramůCukr vanilka
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceCukr krupice
- 30gramůŽelatina
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr a malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstali hrudky.
- 2Pánev, nejlépe teflonovou potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou obrátíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta a palačinky necháme dobře vychladnout.
- 3Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a stužovačem na tuhou šlehačku, do které vmícháme dvě lžíce jahodového džemu.
- 4Vychladlé palačinky naskládáme na potravinářskou folii. Skládáme je do řády tak, že jedna třetina každé palačinky dáváme přes sebe. Potřeme je džemem a připravenou náplní. Po celé délce na okraj naskládáme celé jahody. Pomocí fólie palačinky zabalíme do rolády, pěkně zformujeme a vložíme do lednice zatuhnout. Do studené vody dáme želé, cukr, necháme nabobtnat. Potom za stálého míchání přivedeme téměř k varu a stáhneme ze sporáku. Stálým mícháním necháme mírně vychladnout a polijeme, anebo potřeme povrch palačinkové rolády. Vrátíme opět do lednice zatuhnout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme na jednotlivé dezertní talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.