Roláda z králičího masa s rozmarýnem
85 min.
Ingredience
- 800gramůKráličí maso
- 80gramůAnglická slanina
- 100mililitrůVíno bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaSůl
- 120gramůŠunka dušená
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
74 mg
Cukr
265 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný králičí hřbet a kýtu omyjeme, osušíme, vykostíme a upravíme na plát. Maso osolíme.
- 2Plátky šunky a slaniny stočíme do ruliček, urovnáme podélně na připravený plát masa a ten potom stočíme do rolády a ovážeme nití.
- 3Roládu vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo a po všech stranách ji opečeme. Povrch posypeme rozmarýnem a oloupaným, nasekaným česnekem, podlijeme trochou vody, vínem a pečeme v troubě.
- 4Během pečení roládu obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou. Šťávu vypečenou po okrajích pekáčku seškrabujeme.
- 5Podáváme s bramborovu kaší a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.