Roláda z krůtího stehna
47 min.
Ingredience
- Česneková směs
 - Roláda
- 1lžičkaHořčice plnotučná
 - 2plátkydušená šunka výběrová 85%masa
 - 120gramůMozzarella light
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 1lžíceOlej olivový
 - 125mililitrůBujón bylinkový
 - 200gramůKrůtí stehna
 
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
635 mg
Cukr
795 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný stroužek česneku utřeme se solí a promícháme ho s olejem a s drobně pokrájenou petrželkou.
 - 2Krůtí stehno omyjeme, osušíme, odstraníme kůži a vykostíme. Pak maso nařežeme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólií a zlehka naklepeme hladkou paličkou. Maso potřeme z vnitřní strany česnekovou směsí, troškou hořčice, poklademe po celé ploše plátky šunky a mozzarelly. Pak maso zabalíme pečlivě do tvaru malé rolády. Převážeme ji potravinovým provázkem, zvrchu ji osolíme a ochutíme pepřem.
 - 3V pánvi rozpálíme olej. Roládu osmažíme z každé strany dozlatova, podlejeme ji bujónem a pod poklicí, při nízké teplotě dusíme doměkka přibližně 20-30 minut.
 - 4Z hotové rolády odstraníme provázek, roládu nakrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme výpekem a hned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.