Roláda z mletého masa a brambor
90 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 500gramůPórek
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 700gramůMaso mleté - mix
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 350gramůMrkev kořen
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
56 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme. Přidáme lžíci másla a ušleháme hustou kaši. Vmícháme do ní nasekanou petrželku, osmaženou cibuli, sůl a pepř.
- 2Mleté maso promícháme s namočenou a vymačkanou žemlí, solí, pepřem. Směs na fólii rozválíme na placku, navrstvíme na ni kaši a pomocí fólie zavineme roládu. Vložíme ji do pekáče a upečeme v troubě do zlatova.
- 3Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a mrkev na kolečka. Zeleninu orestujeme na másle, zalijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou. K měkké zelenině přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Krátce povaříme, osolíme, opepříme.
- 4Na mísu upravíme plátky rolády, obložíme je dušenou zeleninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.