Roláda z mletého masa a brambor

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
56 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme. Přidáme lžíci másla a ušleháme hustou kaši. Vmícháme do ní nasekanou petrželku, osmaženou cibuli, sůl a pepř.
  • 2
    Mleté maso promícháme s namočenou a vymačkanou žemlí, solí, pepřem. Směs na fólii rozválíme na placku, navrstvíme na ni kaši a pomocí fólie zavineme roládu. Vložíme ji do pekáče a upečeme v troubě do zlatova.
  • 3
    Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a mrkev na kolečka. Zeleninu orestujeme na másle, zalijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou. K měkké zelenině přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Krátce povaříme, osolíme, opepříme.
  • 4
    Na mísu upravíme plátky rolády, obložíme je dušenou zeleninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.