Roláda z vepřové kýty

85 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
58 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso rozřízneme na 1–2 cm silný plát a na prkénku jej rovnoměrně naklepeme. Plát osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu urovnáme nasekanou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji (50 ml) usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehneme přes náplň a srolujeme. Roládu osolíme a povážeme pevnou nití, konce sešijeme.
  • 2
    Maso vložíme na zbylý olej do pekáčku a opečeme. Podlijeme trochou vody a za stálého polévání šťávou upečeme doměkka a dozlatova. Upečenou roládu nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 8. 9. 2015
Roláda z vepřové kýty
Recept jsem vyzkoušela, jelikož roládu jsem ještě nikdy nedělala a tak jsem zkusila něco nového. Vepřová kýta je suchá sama o sobě, takže bych pro příště vložila do rolády třeba plátky slaniny. Horčici jsem použila krémžskou, jelikož není v ingrediencích specifikována a používám ji často do pokrmů. Pekla jsem na 180 °C cca hodinu a půl. Roláda se povedla a také nám všem chutnala. Vzhledem k tomu, že se jedná o sušší maso, doporučila bych jako přílohu buď bramborovou kaši nebo šťouchané brambory. Já zvolila šťouchané brambory. Dobrou chuť 😉