Rolovaný vepřový bok
100 min.

Ingredience
- 1000gramůVepřový bok
- 2lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceHořčice kremžská
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
133 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
119 mg
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný, omytý a vykostěný vepřový bok upravíme na plát.
- 2V misce smícháme pivo, kremžskou hořčici, prolisovaný česnek, tymián a sůl. Vzniklou kašičkou potřeme plát masa, stočíme do rolády, ovážeme nití a necháme do druhého dne v chladu uležet.
- 3Masovou roládu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia dorůžova.
- 4Bůček můžeme podávat teplý s bramborovými knedlíky a zelím, nebo studený s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.