Ropušnice se zázvorem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté plátky ropušnice potřeme olivovým olejem, rozetřeným česnekem se solí a citronovým pepřem. Potom plátky nakrájíme na pásky široké 3-4 cm, odložíme do mísy a necháme hodinu odležet.
  • 2
    Očistíme a omyjeme zeleninu: pórek, zázvor, chilli papričku a brokolici. Pórek s chilli papričkou (bez semen) pokrájíme na kroužky. Brokolici rozdělíme na růžičky. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček, pokrájíme na kostičky. Zázvor nakrájíme na tenké nudličky.
  • 3
    Do menšího hrnce s mírně osolenou vodou a lžičkou citronové šťávy dáme vařit růžičky brokolice. Když voda přijde k varu, povaříme brokolici jen 1 minutu, scedíme a necháme odkapat.
  • 4
    Ve woku si rozehřejeme polovinu oleje s máslem, dáme na něj zpěnit pórek, přidáme rajčata se zázvorem, promícháme a necháme trochu rozpéct. Přidáme předvařené růžičky brokolice, směs ochutíme ústřicovou omáčkou a solí, promícháme, vše vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a zakryjeme pokličkou, abychom zeleninu uchovali horkou.
  • 5
    Do uvolněné pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme lžičku másla, tuk necháme rozpálit a plátky ropušnice smažíme z každé strany dozlatova (přibližně 5 minut).
  • 6
    Zeleninu upravíme na talíře, přidáme k ní usmažené kousky ryby a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.