Rostbíf po labužnicku
60 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí roštěnka níz. peč.
 - 1kusCeler bulvový
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 2lžičkySůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 1lžičkaSaturejka
 - 1lžičkaKmín drcený
 - 100mililitrůOlej rostlinný
 - 2kusyCibule
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
50 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso vcelku si naložíme den předem. Celý kus masa osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme sladkou paprikou a saturejkou. Celer nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno. Celer smícháme s cibulí a maso v zelenině obalíme ze všech stran. Dáme do ledničky a necháme uležet do druhého dne.
 - 2Z masa odstraníme zeleninu a na rozpáleném oleji opékáme ze všech stran. Do masa nikdy nepícháme, aby nevytekla šťáva. Maso přendáme do pekáčku i s olejem, přidáme 2 lžíce másla a zapékáme 20 minut. V polovině pečení maso obrátíme. Maso vyjmeme z pekáčku, položíme na plech jen s tukem, který zůstal na masu a pečeme dalších 20 minut.
 - 3Nyní maso nakrájíme na slabé plátky a podáváme s bramborem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.