Rostbífový předkrm s chřestem
88 min.
Ingredience
- 150gramůChřest sterilovaný
 - 2lžíceKopr čerstvý
 - 1,5decilitrySalátový dressing-jogurtový
 - 70gramůSýr Parmezán
 - 3lžíceMáslo bylinkové
 - 3kusyBageta
 
- Rostbíf z vysokého roštěnce
- 3lžíceBazalka
 - 3stroužkyČesnek
 - 3lžíceHořčice kremžská
 - 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
 - 2lžíceOlej olivový
 - 4lžičkyPepř 4 barev
 - 1lžíceSherry brandy
 - 1,5lžičkySůl
 - 4lžíceTymián čerstvý
 - 2lžíceOlej slunečnicový
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1352 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
57 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Studený rostbíf nakrájíme na tenké plátky (320 g). Konzervovaný chřest scedíme a pak ho nakrájíme na kousky velikosti plátků bagety. Kopr omyjeme, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.
 - 2Bagety nakrájíme zešikma na plátky silné 1 cm. Potřeme je bylinkovým máslem, dáme na plech a zapečeme je v předem vyhřáté troubě na 200°C. Zapékáme je asi 5 minut. Horké bagety obložíme plátky rostbífu, ozdobíme kousky chřestu, které polijeme salátovým dresingem (po 1 lžičce), posypeme nastrouhaným parmazánem a dozdobíme lístky kopru a servírujeme.
 - 3Rostbíf z vysokého roštěnce:
 - 4Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce.
 - 5Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme.
 - 6V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova.
 - 7Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas!
 - 8Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách.
 - 9Studený rostbíf servírujeme tak, že ho nakrájíme na velmi tenké plátky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.