Roštěná po orientálsku
50 min.
Ingredience
- 1500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůWorcester (worcesterská omáčka)
- 100mililitrůVíno červené
- 100gramůCibule
- 10gramůČesnek
- 200gramůProtlak rajčatový
- 100gramůPaprika sterilovaná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
42 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
438 mg
Cukr
694 mg
Postup přípravy
- 1Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme polovinu dávky másla a cibuli, nakrájenou na kolečka. Mírně ji osmahneme. K cibuli přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme papriku, rajčatový protlak a jemně rozetřený česnek, zastříkneme vývarem a podusíme.
- 3Do šťávy nakonec přidáme vorčestr a přilijeme víno, přisolíme, povaříme a zjemníme zbylým máslem.
- 4Roštěnou přelijeme hotovou šťávou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.