Roštěná s brusinkovou omáčkou
70 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 400gramůKompot brusinkový
- 100gramůCukr krupice
- 1,5lžíceSolamyl
- 50mililitrůVoda pitná
- 70mililitrůMáslo čerstvé
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžícePomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
46 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
192 mg
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou roštěnou osolíme, opepříme a ze všech stran osmažíme na másle. Osmažené maso vložíme do pekáče i s máslem a zhruba 40 minut pečeme v předehřáté troubě. Během pečení přeléváme výpekem.
- 2V mezičase v kastrole svaříme brusinkový kompot s cukrem a skořicí. Do omáčky zašleháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí. Na závěr vaření přidáme strouhanou pomerančovou kůru.
- 3Roštěnou nakrájíme na tenké plátky a servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.