Roštěnky jihomoravské
55 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 200mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
- 4kusyRajčata
- 4kusyPaprika zelená
- 10gramůBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkyChilli koření mleté
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a přidáme špetku chilli koření. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky zbavené jádřinců pokrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno.
- 2Zeleninu vložíme do rendlíku, podlijeme trochou vody, osolíme, přisypeme posekanou bazalku a prolisovaný česnek. Dusíme 15 minut. Nakonec do rendlíku rozklepneme dvě vejce a za rychlého míchání necháme zhoustnout.
- 3Roštěnky na rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran.
- 4Na talíře rozdělíme plátky masa a obložíme dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.