Roštěnky s nádivkou
125 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 150gramůRajčata
- 100gramůAnglická slanina
- 60mililitrůOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkyKari koření
- 2lžíceHořčice
- 15gramůPetržel kudrnka
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vybereme větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku kari.
- 2Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme nadrobno pokrájená rajčata, cibuli, posekanou petrželku a podusíme 5 až 7 minut. Rozklepneme na rajčata vejce, dobře promícháme, necháme ztuhnout. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Plátky roštěnek potřeme hořčicí, na každý položíme plátek anglické slaniny. Rajčatovou nádivku rozdělíme na 4 díly a položíme na roštěnky. Plátky zavineme, převážeme nití a obalíme v mouce.
- 4Na pánvi rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou, dochutíme solí, pepřem, kmínem a kari kořením. Vaříme doměkka, to je asi hodinu a čtvrt.
- 5Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.