Roštěnky s nádivkou

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku kari.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme nadrobno pokrájená rajčata, cibuli, posekanou petrželku a podusíme 5 až 7 minut. Rozklepneme na rajčata vejce, dobře promícháme, necháme ztuhnout. Ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Plátky roštěnek potřeme hořčicí, na každý položíme plátek anglické slaniny. Rajčatovou nádivku rozdělíme na 4 díly a položíme na roštěnky. Plátky zavineme, převážeme nití a obalíme v mouce.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou, dochutíme solí, pepřem, kmínem a kari kořením. Vaříme doměkka, to je asi hodinu a čtvrt.
  • 5
    Podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.