Rouenská kachna
160 min.
Ingredience
- 100gramůKachní drůbky
 - 1kusCibule
 - 100mililitrůMléko polotučné
 - 0,5lžičkaMuškátový oříšek
 - 3kusyVejce slepičí
 - 30mililitrůKoňak
 - 0,5lžičkaSolamyl
 - 100mililitrůVoda pitná
 - 2lžičkyMajoránka
 - 1lžíceSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 1000gramůKachna domácí
 - 200gramůVeka
 - 800gramůBramborový knedlík
 - 100gramůSádlo škvařené
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
65 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
343 mg
Cukr
726 mg
Postup přípravy
- 1Kachní drůbky třikrát umeleme s cibulí, přidáme veku namočenou v mléce, muškátový oříšek, majoránku, vejce, pokropíme koňakem, osolíme, opepříme, vše důkladně promísíme a necháme chvíli odležet.
 - 2Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme nádivkou a zašijeme.
 - 3Poté ji vložíme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
 - 4Kachnu vyjmeme z pekáče a tuk vysmahneme. Polovinu tuku slijeme, zbylý tuk s vypečenou šťávou zahustíme Solamylem rozmíchaným v 1 dl vody. Chvilku povaříme, případně přisolíme.
 - 5Kachnu zbavíme nití a naporcujeme. Na talíře narovnáme bramborové knedlíky, které přelijeme šťávou, přidáme porci kachny slabě přelité čistým tukem a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.