Rozmarýnová sůl
10 min.
Ingredience
- 100gramůSůl mořská
 - 40gramůRozmarýn čerstvý
 - 30gramůPomerančová kůra
 - 30gramůCitronová kůra
 
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Rozmarýn roztlučeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, přisypeme mořskou sůl a promícháme. Citronovou a pomerančovou kůru nastrouháme velmi najemno, přimícháme k rozmarýnové soli, důkladně promícháme, až vznikne kašička. Tu rozprostřeme na skleněnou nebo kovovou podložku a necháme vyschnout. Sůl se v kašičce rozpustí, ale po vyschnutí zase ztvrdne. Usušenou ochucenou sůl rukama rozemneme nadrobno.
 - 2Používáme při grilování ryb, drůbeže, ale i do salátů z čerstvé zeleniny.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.