Rumová roláda s čokoládou
55 min.

Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 225gramůČokoláda na vaření
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceRum
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 170gramůCukr moučkový
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
51 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Pekáč o průměru 38 x 33 cm vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s vodou a rumem.
- 4Žloutky s cukrem umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
- 5V jiné míse do tuhého sněhu našleháme bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi a hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut.
- 6Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečicí papír a těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout.
- 7Dobře ušleháme šlehačku.
- 8Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.