Ruské pirožky rasstěgaje s houbovou náplní

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme těsto. Z polohrubé mouky, studené vody, 75 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 0,5 lžičky soli a droždí vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
  • 2
    Hotové těsto vyválíme na placku, silnou asi 6 mm, ze které rádýlkem vykrájíme obdélníky o stranách 12x7 cm. Kratší strany potřeme bílkem a těsto podélným přeložením a stisknutím kratších stran vytvarujeme do formy loděk, které vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • 3
    Zatímco těsto kyne, připravíme náplň. Směs očištěných čerstvých hub nakrájíme na malé kousky a spolu s drobně nakrájenou cibulkou je na másle podusíme. Směs osolíme, opepříme a promícháme s nastrouhaným uvařeným vejcem a zakysanou smetanou. Dále na tenké krátké proužky nakrájíme větší kapii.
  • 4
    Hotovou směsí naplníme připravené těstové pirohy, ozdobíme proužky kapie a plech vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme asi 15 minut.
  • 5
    Teplé rasstěgaje s houbovou náplní podáváme jako přílohu k zeleninovým polévkám i masovým bujonům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.