Ruské vareňje z černého rybízu

90 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 1kilogramČerný rybíz
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 1500gramůCukr moučkový
Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Sacharidy
30 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bobulky černého rybízu otrháme ze stopek a zbavíme suchých zbytků okvětí. Potom je ve vlahé vodě dobře omyjeme, opláchneme studenou vodou a dáme na síto okapat.
  • 2
    Mezitím z cukru a 200 ml vody uvaříme sirup, vsypeme do něho připravené rybízové bobulky a necháme na slabém ohni 40 - 50 minut vařit.
  • 3
    Vystydlé vareňje nalijeme do sklenic, dobře uzavřeme a na suchém studeném místě uložíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.