Ruské zapékané palačinky s masovou náplní

70 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1132 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
73 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
661 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme masovou náplň. Jemně umeleme vařené maso a nadrobno nakrájíme cibuli.
  • 2
    V kastrolku zpěníme máslo, na něm lehce orestujeme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, rozklepneme 1 vejce, zamícháme a stáhneme z ohně. Do směsi pak ještě vmícháme 100 ml zakysané smetany a sekanou petrželku.
  • 3
    Potom upečeme palačinky. V misce rozšleháme 3 vejce se solí a cukrem, přidáme 150 ml mléka a za stálého míchání přisypáváme mouku. Vypracujeme těsto tak, aby v něm nebyly hrudky, a potom zředíme asi 200 ml mléka.
  • 4
    Na středně velké pánvi rozpustíme máslo a po celé pánvi naběračkou těsto rozlijeme tak, aby dno pánve bylo slabě zakryto. Pečeme na plotně po obou stranách do zlatožluta. Upečené palačinky skládáme do přikrytého kastrolu.
  • 5
    Hotové palačinky potřeme připravenou náplní, svineme, v půli je překrojíme a naskládáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Ve 200 ml zakysané smetany rozkvedláme 2 žloutky, přidáme 1 lžičku cukru a soli a směsí palačinky zalijeme. Povrch ještě posypeme strouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě pečeme dočervena, asi 30 minut. Zapékané palačinky podáváme s osoleným kysaným mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sekaný kopr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.