Ruský boršč z brambor a zelí

130 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme, petrželovou nať umyjeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    Maso omyjeme, vložíme do velkého hrnce s cibulí a petrželkou, přidáme celý pepř, zalijeme 2 litry vody a dáme přibližně na 90 minut vařit. Pěnu odebíráme.
  • 3
    Bílé zelí očistíme a nakrájíme najemno. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Červenou řepu slijeme, necháme v sítu okapat a pak rozkrájíme na menší kousky.
  • 4
    Ve druhém hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm bílé zelí a brambory. Z vývaru u masa odebereme tolik, aby zelí a brambory byly ponořené a 30 minut vaříme. Pak přidáme řepu a pokud je maso měkké, přilijeme vývar z hrnce, kde jsme je vařili.
  • 5
    Maso nakrájíme na kousky a s rajčatovým protlakem přidáme do hrnce k zelenině, polévku opepříme a osolíme. Vše důkladně promícháme a necháme ještě chvíli povařit.
  • 6
    Polévku v miskách posypeme jemně nasekanými bylinkami a doprostřed dáme lžíci zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.