Ryba gratinovaná

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
114 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
244 mg
Cukr
388 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu naporcujeme, osolíme a na másle opečeme na každé straně 5 minut.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a svaříme na hustší omáčku. Necháme ji částečně vychladnout. Poté přimícháme žloutky a a polovinu strouhaného sýra.
  • 3
    Máslem vymažeme zapékací mísu, naskládáme do ní upečenou rybu, posypeme ji petrželovou natí, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem smíchaným se dvěmi lžícemi strouhané housky. Povrch zakapeme máslem zbylým po opékání ryby.
  • 4
    Zapečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.
  • 5
    Jako přílohy podáváme brambory nebo saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.