Ryba gratinovaná
40 min.

Ingredience
- Na bešamel
- 1špetkaKari koření
- 1šálekMléko polotučné
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceStrouhanka
- 50gramůSýr Parmezán
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1kilogramFilé rybí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
114 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
244 mg
Cukr
388 mg
Postup přípravy
- 1Rybu naporcujeme, osolíme a na másle opečeme na každé straně 5 minut.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a svaříme na hustší omáčku. Necháme ji částečně vychladnout. Poté přimícháme žloutky a a polovinu strouhaného sýra.
- 3Máslem vymažeme zapékací mísu, naskládáme do ní upečenou rybu, posypeme ji petrželovou natí, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem smíchaným se dvěmi lžícemi strouhané housky. Povrch zakapeme máslem zbylým po opékání ryby.
- 4Zapečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.
- 5Jako přílohy podáváme brambory nebo saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.