Ryba s bylinkami

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku nasekáme nahrubo, česnek oloupeme a rozdrtíme. V mixéru rozmixujeme česnek, lístky bazalky, petrželku, rozmarýn a olej. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Dvě lžíce směsi vmícháme do smetany a dáme do chladu. Na horní a spodní straně očištěného mořského okouna uděláme nožem zářezy a do nich vetřeme větší část bylinkové směsi. Zbytek rozdělíme do břišní dutiny.
  • 3
    Ryby dáme do zapékací formy vyložené alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.
  • 4
    Pomocí fólie dáme rybu na mísu a ozdobíme plátky citrónu a nasekanými bylinkami. Podáváme s vychlazenou bylinkovou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.