Ryba s bylinkami
30 min.

Ingredience
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1stroužekČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 130gramůZakysaná smetana
- 1kusCitrony
- 800gramůOkouník mořský
- 1lžíceBazalka
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Petrželku nasekáme nahrubo, česnek oloupeme a rozdrtíme. V mixéru rozmixujeme česnek, lístky bazalky, petrželku, rozmarýn a olej. Osolíme a opepříme.
- 2Dvě lžíce směsi vmícháme do smetany a dáme do chladu. Na horní a spodní straně očištěného mořského okouna uděláme nožem zářezy a do nich vetřeme větší část bylinkové směsi. Zbytek rozdělíme do břišní dutiny.
- 3Ryby dáme do zapékací formy vyložené alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.
- 4Pomocí fólie dáme rybu na mísu a ozdobíme plátky citrónu a nasekanými bylinkami. Podáváme s vychlazenou bylinkovou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.