Rybí cuketová polévka
80 min.
Ingredience
- Bujon z mušlí a ryb [30049]
- 2špetkyChilli koření mleté
 - 1kusChilli paprička
 - 4lžíceMáslo bylinkové
 - 8kusůMušle svatojakubské
 - 2špetkyNové koření mleté
 - 1lžičkaPepř černý celý
 - 300gramůRajčata
 - 250gramůRybí hlavy
 - 250gramůRybí odřezky
 - 1,5lžičkySůl
 - 3kusyŠalotka
 - 0,5litrVíno bílé
 - 1litrVoda pitná
 - 2špetkyZázvor mletý
 - 500gramůMušle Venušiny
 - 3stroužkyČesnek
 
 - 80gramůPaprika červená
 - 80gramůPaprika zelená
 - 80gramůPaprika žlutá
 - 100gramůKrevety tygří - loupané
 - 150gramůCuketa
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 1,5lžičkySůl
 - 2špetkyChilli koření mleté
 - 3stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme papriky, rozkrojíme, odstraníme jadřince a pokrájíme na nudličky. Omytou cuketu pokrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme.
 - 2V hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme česnek, krátce orestujeme, pak přidáme papriky a dusíme 2-4 minuty. Přidáme pokrájenou cuketu, uvařené krevety, promícháme, zalijeme bujonem z mušlí (1 litr) a vaříme asi 5-6 minut.
 - 3Polévku osolíme a okořeníme podle chuti mletým chilli a podáváme.
 - 4Bujon z mušlí a ryb [30049]:
 - 5Omyjeme 0.5 kg rybích odřezků - např. hlavy, hřbetní kosti ap. a odložíme do mísy. Dobře očistíme a omyjeme 8 ks svatojakubských a 0.5 kg Venušiných mušlí a přidáme je k rybím odřezkům.
 - 6Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na menší kousky. 3 ks očištěné šalotky pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme a spolu s mušlemi a rybími odřezky za občasného promíchání dusíme ve větším hrnci na bylinkovém másle přibližně 5 minut.
 - 7Pak přilijeme 1/2 litru bílého vína a 1 litr vody, přidáme mleté nové koření, pepř, chilli a zázvor. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut. Pak do polévky přidáme omytá, pokrájená rajčata a vaříme dalších 10 minut.
 - 8Uvařenou polévku dáme vychladit, pak ji přecedíme přes husté síto do druhého hrnce a dochutíme solí. Takto získáme čistý bujon.
 - 9Mušle vyjmeme z lastur a podáváme s opečenou bagetou na bylinkovém másle.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.