Rybí filé se sladkokyselou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 4lžíceOcet vinný
- 1hrnekVývar rybí
- 230gramůKompot ananasový
- 2kusyRajčata
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 650gramůFilé rybí
- 50gramůRajčatová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, ocet a rajčatovou pastu dáme do kastrůlku. Z rybího vývaru odebereme do misky 4 lžíce, zbytek nalijeme do kastrůlku. Vývar v misce smícháme s kukuřičným škrobem na hladkou pastu. Směs v kastrůlku přivedeme k varu, přimícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob a za stálého míchání zvolna vaříme do zhoustnutí. Potom směs povaříme ještě 5 minut.
- 2Do omáčky přidáme papriky, ananas, sirup z konzervy, rajčata a žampiony a za občasného míchání vaříme 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Rybí maso upravíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a misku přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Hotový pokrm rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.