Rybí filé se zázvorovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 400gramůRýže dušená
- 120gramůŠalotka
- 30gramůZázvor celý
- 300mililitrůVývar rybí
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
22 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nakrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme na jemno. Do pekáčku vsypeme šalotku se zázvorem, navrch položíme porce rybího filé, osolíme, opepříme a podlijeme troškou rybího vývaru. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 - 12 minut. Filety vyjmeme a vypečenou šťávu přecedíme, nalijeme do rendlíku, přilijeme pomerančovou šťávu, krátce povaříme. Rendlík odstavíme, přidáme máslo a metlou zašleháme, až se rozpustí. Dušenou rýži smícháme se scezenou šalotkou a zázvorem.
- 2Rybí filé upravíme na talíře, doplníme ochucenou rýží a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.