Rybí karbanátky s bramborami
23 min.

Ingredience
- 400gramůBrambory vařené
- 400gramůFilé rybí
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůKopr čerstvý
- 90gramůStrouhanka
- 15gramůKapary sterilované
- 3kusyVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a vložíme do mísy. Rybí filé rozkrájíme nadrobno, kopr posekáme na jemno, kapary scedíme. Filé, kopr a kapary přidáme k bramborám, přisypeme dvě lžíce strouhanky, sůl, pepř, přidáme dvě vejce, zakápneme citronovou šťávou a vypracujeme těsto. Vytvarujeme 8 karbanátků, které dáme na 15 minut do lednice uležet.
- 2Karbanátky poté obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance a vložíme do pánve s rozehřátým olejem. Smažíme asi 4 minuty z každé strany do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.