Rybí těftěly v rajské omáčce
45 min.
Ingredience
- 500gramůFilé rybí
 - 1kusCibule
 - 1kusŽemle tuková
 - 3lžíceStrouhanka
 - 5lžicMléko polotučné
 - 2lžičkySůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 4lžíceMouka pšeničná hladká
 - 500mililitrůRajčatová šťáva
 - 2stroužkyČesnek
 - 600gramůRýže dušená
 - 3lžíceOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé umeleme, na lžíci oleje do zlatova osmažíme nadrobno pokrájenou velkou cibuli. V míse smícháme mleté filé se smaženou cibulí, v mléce namočenou žemlí, strouhankou podle potřeby, solí a pepřem.
 - 2Směs rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme klopsy, mírně je zploštíme, obalíme v hladké mouce a v kastrolu na oleji rychle ze všech stran opečeme. Opečené těftěly zalijeme rajskou šťávou, přidáme česnek utřený se solí, přikryté dusíme asi 15 minut.
 - 3Těftěly podáváme s dušenou rýží, porce přelijeme rajskou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.