Rybí vývar se škeblemi a těstovinami
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 2špetkyBazalka
 - 30mililitrůOlej olivový
 - 1000mililitrůVývar rybí
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 90gramůHrášek
 - 225gramůŠkeble čerstvé
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 65gramůTěstoviny konzumní
 - 2stroužkyČesnek
 - 2špetkyTymián sušený
 - 350mililitrůProtlak rajčatový
 - 0,5lžičkaChilli koření mleté
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli.
 - 2Ještě než cibule změní barvu, přidáme tymián, česnek, bazalku a chilli.
 - 3Poté zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak, cukr, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu a při snížené teplotě za občasného míchání vaříme 15 minut.
 - 4Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.
 - 5Do vývaru vložíme zavářkové těstoviny a necháme vařit, až jsou těstoviny hotové.
 - 6Snížíme teplotu na minimum a přidáme mražené či nakládané škeble, necháme 2-3 minuty ohřát. Podle chuti dokořeníme.
 - 7Vývar podáváme ozdobený bazalkou a tymiánem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.