Rybí závin z úhoře
70 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
 - 80gramůCibule
 - 25gramůMáslo čerstvé
 - 10gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 1kusVejce slepičí
 - 250gramůListové těsto
 - 200gramůSalát okurkový
 - 500gramůÚhoř říční
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Úhoře vykucháme a maso nakrájíme na nudličky. Šalotku pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky.
 - 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky úhoře, plátky žampionů a cibuli, pozvolna smažíme, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
 - 3Na vále vyválíme plát listového těsta, ořízneme ho na obdélník, na těsto po celé ploše rozprostřeme směs z pánve, zavineme, konce těsta spojíme, závin pomažeme rozkvedlaným vejcem a dáme na vymazaný plech. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 20-25 minut.
 - 4Hotový závin naporcujeme a podáváme s okurkovým salátem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.