Rybízová buchta

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 350gramůMouka polohrubá
    • 150gramůCukr krupice
    • 200mililitrůOlej rostlinný
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůCukr moučkový
    • 400gramůRybíz červený
    • 1baleníCukr vanilka
    • 1baleníKypřicí prášek do pečiva
    • 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky chvíli třeme v míse s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vše promícháme.
  • 2
    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého vešleháme moučkový cukr a zlehka vmícháme rybíz. Sníh potom zlehka naneseme na těsto.
  • 4
    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 12. 7. 2015
Zasněžená rybízová buchta
Vysoká buchta v hlubokém plechu s okraji. Do těsta je možné přidat trochu citronové kůry a příště bych do sněhu dala malinko více cukru, zhruba o 30 až 50 g. Jinak hodnotím kladně.