Rybízový koláč s cukrovým sněhem
60 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůRybíz červený
- 150gramůCukr moučkový
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Sníh
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 0,13litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
5 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku, cca 20 minut třeme, poté vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané, moukou vysypané formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
- 3Hotový koláč poklademe rybízem, potřeme cukrovým sněhem a ještě cca 4 minuty zapečeme. Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
- 4Na cukrový sníh svaříme ve studené vodě cukr, ještě horký jej nalijeme po kapkách do tuhého sněhu ušlehaného z bílků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.