Rybízový koláč s cukrovým sněhem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
5 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku, cca 20 minut třeme, poté vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané, moukou vysypané formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
  • 3
    Hotový koláč poklademe rybízem, potřeme cukrovým sněhem a ještě cca 4 minuty zapečeme. Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
  • 4
    Na cukrový sníh svaříme ve studené vodě cukr, ještě horký jej nalijeme po kapkách do tuhého sněhu ušlehaného z bílků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.