Rychlá houbová omáčka

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůHouby čerstvé
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaKmín celý
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 500mililitrůMléko plnotučné
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné houby nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a chvíli podusíme na oleji.
  • 2
    Když se tekutina vydusí, přilijeme mléko rozmíchané s hladkou moukou. Promícháme, chvíli povaříme a podle potřeby zředíme ještě trochou mléka. Znovu krátce povaříme.
  • 3
    Nakonec omáčku okyselíme a přisolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.