Rychlé tvarohové knedlíky s jahodami
27 min.
Ingredience
- 15kusůJahody
- 100gramůPerník
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr moučkový
- Mouka na vál
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- Těsto
- 100gramůTvaroh měkký
- 1,2decilitryMléko polotučné
- 3gramyMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
72 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Velké zahradní jahody očistíme od zelených lístků, omyjeme a necháme okapat. V misce utřeme máslo se dvěma špetkami soli, poté přimícháme rozšlehané vajíčko, přilijeme mléko, rozmícháme a postupně zapracujeme hrubou mouku. Těsto by mělo být vláčné a polotuhé. Položíme ho na pomoučený vál, vyválíme obdélníkový plát silný přibližně 1 cm a nakrájíme z něj přibližně 15 čtverečků. Do středu nakrájeného těsta klademe jahody, konce těsta dobře uzavřeme a utvoříme knedlíčky.
- 2V hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody. Knedlíčky vhazujeme do vody, opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme podle velikosti 5 - 7 minut, po uvaření vyplavou na povrch.
- 3Knedlíčky vybereme děrovanou naběračkou, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem, polijeme rozpuštěným máslem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.