Rychlý citronový koláč

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosijeme do mísy mouku se solí. Postupně zapracováváme prsty máslo, dokud těsto nepřipomíná hrubou strouhanku. Přidáme vodu a žloutek, vypracujeme v hladké těsto. Vytvoříme z něj kouli, kterou zabalíme do potravinářské folie, nejméně na hodinu vložíme do lednice.
  • 2
    Na pomoučněném válu vyválíme z těsta placku, kterou vložíme do koláčové formy. Přebytečné těsto na okrajích odstraníme. Dno těsta propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme.
  • 3
    Pečeme zatížené v předehřáté troubě na 200 °C po dobu asi 15 minut. Povrch těsta by se měl zpevnit. Poté korpus vyjmeme, zatížení a papír odstraníme a teplotu snížíme na 190 °C.
  • 4
    Smícháme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu a cukr. Pomalu vmícháme smetanu a postupně také žloutky a vejce. Nalijeme na korpus a vrátíme do trouby. Pečeme asi 20 minut, dokud náplň neztuhne.
  • 5
    Necháme zcela vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.