Rychlý drůbeží vývar
70 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
 - 1kusMrkev kořen
 - 0,5lžičkaPepř černý celý
 - 1kusPetržel kořen
 - 1kusPórek
 - 1kusSlepice
 - 1lžíceSůl
 - 3kusyVaječný bílek slepičí
 - 2litryVoda pitná
 - 80gramůŽaludky drůbeží
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.
 - 2Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni.
 - 3Po 30 minutách vývar přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.