Rychlý litý koláč s jablky

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 30dekagramůMouka polohrubá
    • 14dekagramůTuk
    • 14dekagramůCukr krupice
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 1kusCukr vanilka
    • 1hrnekMléko polotučné
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku s práškem do pečiva dáme do mísy, přidáme cukr, vejce, rozpuštěný tuk a mléko.
  • 2
    Promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  • 3
    Těsto poklademe oloupanými a nastrouhanými jablky, posypeme skořicí. A žmolenkou - tu uděláme tak, že v míse smícháme mouku, tuk, oba cukry a prohnětáme prsty.
  • 4
    Do předehřáté trouby na 160 stupňů dáme koláč a pečeme 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 14. 8. 2015
Rychlý litý koláč s jablky
Pekla jsem 12 porcí na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Použila jsem celý prášek do pečiva. V receptu není uvedené množství jablek, měla jsem 800 g hrubě nastrouhaných a drobenku z cca 200 g polohrubé mouky, 120 g cukru a 120 g hery. Pekla jsem o něco déle. Moučník byl vysoký, rychle připravený, vláčný a chutný..
Anonymní uživatel
so 7. 9. 2019
Rychlý litý koláč s jablky
právě jsem upekla. Ještě je teplý a už mizí. Je nadýchaný a šťavnatý. Pekla jsem déle, asi 50 min. ale to asi záleží na troubě. Siki