Rýnská roštěná

110 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Plátky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, v tuku po mase ji osmahneme dorůžova a přidáme k ní mletou papriku, po zpěnění ještě rajčatový protlak. Podlijeme trochou vody.
  • 3
    Do základu vložíme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení plátky zaléváme teplou vodou.
  • 4
    Měkké maso přendáme do čistého kastrolu, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a za občasného míchání provaříme.
  • 5
    Před koncem varu přilijeme víno, omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník zpět na maso.
  • 6
    Vše ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.