Rýže přelitá vaječnou směsí

50 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
14 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme ve studené vodě, poté scedíme. Do většího hrnce nalijeme asi 750 ml vody a přivedeme k varu. Poté vhodíme rýži, přepneme na menší teplotu a vaříme asi 15 minut. Hrnec s rýží odstavíme z plotny a asi po 10 minutách scedíme.
  • 2
    V rendlíku smícháme dashi, saké, mirin a sójovou omáčku. Když se začne vařit přidáme krevety a nakrájenou šalotku. Pozvolna vaříme asi 5 minut.
  • 3
    Směs s krevetami posypeme nasekanou pažitkou a cibulkou. V misce rozmícháme vejce a vlijeme je do směsi. Vaříme asi 2 minuty. Poté sundáme z plotny a necháme ještě 3 minuty odstát.
  • 4
    Rýži rozdělíme do čtyř misek a zalijeme ji vaječnou směsí. Jíme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.