Rýže přelitá vaječnou směsí
50 min.
Ingredience
- 550gramůRýže loupaná
- 370mililitrůGranule dashi
- 2lžíceVíno Saké
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusŠalotka
- 12kusůPažitka
- 4kusyCibulka jarní
- 6kusůVejce slepičí
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
14 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme ve studené vodě, poté scedíme. Do většího hrnce nalijeme asi 750 ml vody a přivedeme k varu. Poté vhodíme rýži, přepneme na menší teplotu a vaříme asi 15 minut. Hrnec s rýží odstavíme z plotny a asi po 10 minutách scedíme.
- 2V rendlíku smícháme dashi, saké, mirin a sójovou omáčku. Když se začne vařit přidáme krevety a nakrájenou šalotku. Pozvolna vaříme asi 5 minut.
- 3Směs s krevetami posypeme nasekanou pažitkou a cibulkou. V misce rozmícháme vejce a vlijeme je do směsi. Vaříme asi 2 minuty. Poté sundáme z plotny a necháme ještě 3 minuty odstát.
- 4Rýži rozdělíme do čtyř misek a zalijeme ji vaječnou směsí. Jíme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.