Rýže s čočkou a jogurtem
60 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
 - 500mililitrůVývar zeleninový
 - 1špetkaKoriandr mletý
 - 100gramůCibule perlová
 - 1špetkaKmín celý
 - 1špetkaZázvor mletý
 - 1špetkaSůl
 - 100gramůRýže neloupaná (Natural)
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 4lžíceJogurt bílý
 - 50gramůČočka jedlá
 - 1špetkaHřebíček mletý
 - 1lžíceOcet malinový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži a čočku vaříme v zeleninovém vývaru cca 20minut. Poté přidáme sůl, pepř a dochutíme mletým koriandrem a zázvorem.
 - 2Ve woku rozehřejeme máslo s troškou pepře. Perlovou cibuli necháme okapat, vložíme do másla a za stálého míchání opékáme zhruba 5minut.
 - 3Rýži s čočkou zcedíme, necháme okapat a přidáme k cibuli. Ochutíme římským kmínem a mletým hřebíčkem. Přimícháme ocet a při mírné teplotě opékáme ještě 3-5minut. Na závěr opatrně přimícháme jogurt a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.