Rýžová polévka s mletým masem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůRýže loupaná
- 250gramůHovězí maso přední
- 1kusBujón hovězí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaChilli koření mleté
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceOlej stolní
- 0,5litrRajčatová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži spaříme vařící vodou. Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme.
- 2Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rýži, kostku bujónu a vše zalijeme horkou vodou. Vaříme do měkka.
- 3Následně přidáme rajčatovou šťávu, podle chuti sůl, cukr a chilli koření.
- 4Na talířích polévku doplníme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.