Rýžové jarní závitky
15 min.

Ingredience
- 240gramůKrabí maso konzervované
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusKarotka
- 1kusCibule
- 100mililitrůVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 8kusůRýžový papír
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Krabí maso omyjeme a necháme okapat. Dáme poté do mísy a vidličkou rozmačkáme. Následně nakrouháme zelí a přidáme ho do mísy. Na drobno nakrájíme cibuli a karotku a taktéž ji přidáme. Poté přidáme strouhaný kokos a zamícháme. Do mísy ještě prolisujeme česnek, přidáme citronovou šťávu a 100 ml vody a opět zamícháme.
- 2V hrnci přivedeme vodu k varu. Poté do ní dáme rýžové papíry na 20 vteřin, aby změkly. Poté je rozložíme na kuchyňskou desku a doprostřed dáme směs z mísy. Okraje přehneme přes sebe a popřípadě můžeme párátkem spojit. Okraje zahneme tak, aby nám směs ze závitku nevypadla. Po zabalení můžeme ihned podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.