Rýžové nudle s houbami a krevetami
25 min.
Ingredience
- 750gramůKrevety tygří - loupané
- 500gramůNudle rýžové
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžíceCukr krupice
- 150gramůShiitake houby
- 125gramůHouby enoki
- 90gramůCibulka jarní
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
10 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Houby pokrájíme na plátky, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Krevety opláchneme.
- 2Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Mirin smícháme se sójovou omáčkou, 1 lžící oleje a cukrem. Do připravené marinády dáme na 10 minut krevety. Lžíci oleje rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu slijeme a uschováme) a smažíme 2 minuty. Poté z pánve vyjmeme, do pánve dáme zbytek oleje a houby shiitake, které smažíme 1 minutu. Pak vlijeme marinádu z krevet, houby enoki, cibulku a krevety. Smažíme 2 minuty. Přidáme nudle a ještě 2 minuty smažíme, poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.