Rýžový koláč s ananasem
45 min.

Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 5lžicPistácie
- 1kusVanilkový lusk
- 2kusySkořice celá
- 1lžičkaLimetková kůra
- 300gramůRýže loupaná
- 175gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 300gramůAnanas
- 100gramůTřešně
- 6plátkůŽelatina
- 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Mléko smícháme se solí, vanilkovou dření, celou skořicí a limetkovou kůrou, přivedeme k varu. Rýži opláchneme a v horkém mléce ji vaříme 25 minut. Tyčinky skořice odstraníme, do směsi přimícháme cukr.
- 2Želatinu necháme měknout ve studené vodě asi 10 minut, potom ji vymačkáme a přimícháme do rýže. Přimícháme žloutek.
- 3Z bílků vyšleháme sníh, ze smetany šlehačku. Šlehačku smícháme s ananasem, koktejlovými třešněmi a pistáciemi. Sníh přimícháme do vychladlé rýže, přidáme šlehačku s ovocem, vše dáme do hranaté formy. Uložíme na 4 hodiny do chladničky, potom vyklopíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.