Rýžový koláč s ananasem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko smícháme se solí, vanilkovou dření, celou skořicí a limetkovou kůrou, přivedeme k varu. Rýži opláchneme a v horkém mléce ji vaříme 25 minut. Tyčinky skořice odstraníme, do směsi přimícháme cukr.
  • 2
    Želatinu necháme měknout ve studené vodě asi 10 minut, potom ji vymačkáme a přimícháme do rýže. Přimícháme žloutek.
  • 3
    Z bílků vyšleháme sníh, ze smetany šlehačku. Šlehačku smícháme s ananasem, koktejlovými třešněmi a pistáciemi. Sníh přimícháme do vychladlé rýže, přidáme šlehačku s ovocem, vše dáme do hranaté formy. Uložíme na 4 hodiny do chladničky, potom vyklopíme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.