Rýžový nákyp s višněmi a čokoládou
75 min.

Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 300gramůKompot višňový
- 75gramůCukr krupice
- 65centilitrůMléko plnotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůČokoláda hořká
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- Na vymazání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V mléce uvaříme rýži na řídkou kaši a necháme ji vychladnout. Kompotové višně slijeme, necháme okapat (šťávu použijeme jinak).
- 2V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do hladké pěny, přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pevný sníh z bílků. Směs vmícháme do vychladlé rýže.
- 3Dortovou formu vymažeme máslem, vrstvíme do ní rýžovou kaši a vypeckované kompotované višně. Nákyp vložíme do předehřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. Podáváme ho posypaný nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.