Rýžový nákyp s višněmi a čokoládou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce uvaříme rýži na řídkou kaši a necháme ji vychladnout. Kompotové višně slijeme, necháme okapat (šťávu použijeme jinak).
  • 2
    V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do hladké pěny, přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pevný sníh z bílků. Směs vmícháme do vychladlé rýže.
  • 3
    Dortovou formu vymažeme máslem, vrstvíme do ní rýžovou kaši a vypeckované kompotované višně. Nákyp vložíme do předehřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. Podáváme ho posypaný nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.